Vahid Halilhodžić predao tužbu protiv Japanskog fudbalskog saveza

Preporučujemo

Advokati bosanskohercegovačkog fudbalskog stručnjaka i bivšeg selektora Japana Vahida Halilhodžića jutros su sudu u Tokiju predali tužbu protiv Japanskog fudbalskog saveza i njegovog čelnika Koza Tashime zbog nedavnog iznenadnog raskida ugovora, javlja Anadolu Agency (AA).

Halilhodžićev advokat Lionel Vincent ranije je izjavio kako je cilj tužbe da se predsjednik japanskog Saveza javno izvini popularnom Vahi i da mu Savez te zemlje isplati odštetu u iznosu od jednog japanskog jena, što u protuvrijednosti iznosi 0,01 euro.

- -

Halilhodžić u tužbi tereti japansku kuću fudbala i njenog predsjednika da su mu ugrozili čast i reputaciju, piše Oslobođenje.

“Moj štićenik je uvrijeđen aprilskim otkazom na klupi japanske reprezentacije. Tužbu pokrećemo kako bismo branili njegovu čast i dostojanstvo, a to nema cijenu”, kazao je advokat Vincent.

Iako je Halilhodžić kao selektor uspješno izborio nastup Japana na Mundijalu u Rusiji, Savez te zemlje mu je u aprilu uručio otkaz i na njegovo mjesto imenovao domaćeg trenera Akiru Nishina.

Najnovije

Izvori tvrde da je Netanyahu odustao od kontranapada na Iran nakon razgovora s Bidenom

Američki predsjednik Joe Biden je navodno odvratio premijera Izraela Benjamina Netanyahua od uzvraćanja napada Iranu, koji je sinoć pokrenuo...