Vandali u Bugojnu oštetili hair česmu podignutu u čast poginulih Selme Agić i Edite Malkoč

Preporučujemo

Na tranzitnom putu Bugojno-Novi Travnik, koji vodi prema Rostovu, jutros su osvanule ružne poruke sa uvredljivim sadržajem na hair-česmi koja je podignuta u znak sjećanja na poginule u saobraćajnoj nesreći 2016. godine Selmu Agić i Editu Malkoč.

Naime, na hair-česmi neko je crnim sprejem napisao “Za dom spremni” i “stoka” uz ustaške i nacističke simbole.

Porodica poginule Selme Agić oštro je osudila vanladski čin nesavjesnih i neodgovornih pojedinaca koji su ispisali grafit uvredljivog sadržaja.

Desetog oktobra 2016. godine u saobraćajnoj nesreći život su izgubile studentice Filozofskog fakuleta UNSA Selma Agić iz Bugojna, koja je tada imala 20 godina, i Edita Malkoč iz Bosanske Krupe, koja je imala 21 godinu. Njih je Sanjin Sefić, prolazeći kroz crveno svjetlo na semaforu, udario automobilom na pješačkom prijelazu kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Sefić je tu noć 10. 10. 2016. godine pobjegao sa mjesta nesreće u Srbiju, gdje je uhapšen, a potom isporučen BiH.

Nakon ponovljenog postupka suđenja, Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu izreklo je presudu kojom je Sanjin Sefić proglašen krivim za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice te mu izreklo kaznu od 17 i po godina zatvora.

Najnovije

Ministarstvo sigurnosti BiH imenovalo tim za pregovore s FRONTEX-om, BiH postaje dio evropske kolektivne sigurnosti

Ministarstvo sigurnosti BiH imenovalo je članove tima za pregovore s FRONTEX-om, potvrdio je za "Avaz" državni ministar Nenad Nešić. Na...