Već je osuđivan, a sada prijeti – Radniku PUFBiH poručio: “Eto mene, past će mrtva glava”

Preporučujemo

Pedesetjednogodišnji Zuhidin Sirćo iz Olova je, nakon istrage koju je protiv njega vodilo Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, optužen za ugrožavanje sigurnosti, odnosno da je prijetio uposleniku Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine. Prema navodima iz optužnog akta, sve se dešavalo 14. oktobra prošle godine oko 9.30 sati na području općine Olovo.

– Optuženi je tog dana ozbiljnom prijetnjom da će napasti na njegov život i tijelo ugrozio sigurnost K. I. na način da mu je, kada ga je K. I. pozvao sa svog mobilnog telefona kako bi ga, kao odgovornu osobu, obavijestio da kao referent za prinudnu naplatu u Poreskoj upravi Federacije Bosne i Hercegovine treba da preduzme službenu radnju pljenidbe sredstava poreskog dužnika preduzeća d. o. o. Misurići, uputio ozbiljnu prijetnju. Rekao mu je: “Je… te u usta, eto mene iz Sarajeva sa pištoljem, past će mrtva glava”, svjestan da će ozbiljnom prijetnjom ugroziti sigurnost oštećenog i izazvati uznemirenost i strah, što je i htio. Te prijetnje je K. I. ozbiljno shvatio i one su kod njega izazvale osjećaj uznemirenosti i straha za vlastiti život, navodi se u optužnici koju je potvrdio Općinski sud u Visokom.

Sirćo je, navodi se dalje, ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo druge osobe ugrozio sigurnost uposlenika Porezne uprave FBiH i izazvao osjećaj uznemirenosti i straha, čime je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Sirćo iza sebe ima nekoliko presuda, a većina ih je uslovna. On bi se uskoro trebao pojaviti u sudnici visočkog Suda radi izjašnjenja o krivici.

 

Najnovije

Srbija bi se mogla naći kao domaćin narednog svjetskog klimatskog samita

Moldavija se već kandidovala za predsedavajuću samita UN-a o klimi sljedeće godine (COP29), a Srbija također razmišlja o tome...