Večeras protestna vožnja u Sarajevu, očekuje se 400 učesnika

Preporučujemo

Organizator protestne vožnje Jasmin Zumberović, u izjavi novinarima istakao je kako večeras očekuje oko 400 učesnika protestne vožnje. Okupljanje je zakazano za sedam sati, a početak protestne vožnje u 20:00. Saobraćajnice neće biti blokirane, a učesnici će biti označeni, kako bi se izbjegli bilo kakvi incidenti.

“Ljubitelji automobila, klubovi i auto škole ćemo se okupiti večeras i krenuti u 20 sati od Energoinvesta do Skenderije i nazad. Jedan barel nafte je 100 dolara tj. 160 KM . Taj isti barel od 159 litara kod nas košta 605 KM. Mi nemamo obrazloženje nikakvo na osnovu čega podižu cijene. Izjavljuju da je za sve kriv rat, ali imali smo pandemiju korone, potpune obustave svega pa je cijena nafte bila normalna. Ovo je protest da dokažemo da ima osoba koje su spremne izaći. Molim građane da se ne plaše ničega, i što više na ulice da se izborimo do kraja protiv ove vlade naše koji sebi povećavaju plate 500 KM, a mi radimo za šesto maraka. Da su na našem mjestu jedan mjesec, mislim da ne bi preživjeli ni mjesec dana”, rekao je Zumberović.

Bilo je poziva određenih političkih subjekata, ali i pozivi iz MUP-a da se skup otkaže, no Zumberović ističe da uprkos svemu nije odustao.

“Kako sam dobio informacije postoji mogućnost da će neke stranke ubaciti svoje ljude da bi napravili problem. To je bio slučaj kao što je bilo i do sada. Podsjetimo se samo 2014. godine, kad su okrivili nas da smo krenuli međutim oni su svoje ljude ubacili, da bi to počeli, a ovi su samo nastavili za njima, tako da smo tu ispali mi krivi. Večeras nadam se da se to neće desiti, vozila će biti posebno obilježena”, dodao je.

Odgovarajući na pitanje zbog čega do sada nije bilo većeg odaziva građana, Zumberović je istakao da smatra da se građani plaše kazni i sankcija, poručujući da mu nije jasno kako građani izlaze na kraj sa svim poskupljenjima.

Najnovije

Milanovićev čudni govor na Alki: Spominjao je “srpski svet”, Kur‘an, Ruse, Turke…

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je u Sinju kako tradiciju koja potječe iz Alke trebamo tumačiti na umjeren način...