Vedran Kjosevski: Čast je biti u društvu igrača koje sam do jučer gledao na TV, jedva čekam da upoznam Džeku

Preporučujemo

Priliku da ubilježi svoj prvi nastup u dresu nacionalnog tima u dvije prijateljske utakmice protiv Bugarske i Senegala imaće golman Željezničara Vedran Kjosevski koji je već nastupao za sve omladinske selekcije.

Selektor Robert Prosinečki naknadno ga je zvrstio na spisak, pošto se povrijedio golman Lecha Jasmin Burić. Kako je rekao, velika mu je čast što je dio ekipe Zmajeva i što može biti u društvu igrača koje je do nedavno gledao samo na televiziji.

- -

“Velika je čast i privilegija biti dio ove ekipe, biti sa igračima koje sam do nedavno gledao na televiziji a sada ću ih upoznati i dijeliti svlačionicu sa njima. Radujem se treninzima i prilici da vidim kako izgleda trenirati sa njima.”

Jedva čeka da upozna Edina Džeku, a kada govori o uzorima, Ibrahim Šehić i Kenan Hasagić su golmani od kojih je najviše naučio:

“Ne zato što su i oni bili dio Željine porodice, ali Ibrahim Šehić, i Kenan Hasagić su oni od kojih sam učio i čiji stil igre mi se sviđa. Ipak, volio bih da me prepoznaju po nekom mom ličnom stilu i da ne podsjećam ni na koga. Naravno broj jedan mi je Edin Džeko i jedva čekam da ga upoznam.”

Sa 22 godine, Kjosevski kaže da ne razmišlja daleko unaprijed već je skoncentrisan na sadašnjost.

- -

“To je prije svega moj klub, i ovaj poziv za reprezentaciju koji mi mnogo znači. Fokusiran sam na zadatke koje imam u klubu i nadam se da ćemo nakon dužeg perioda osvojiti titulu koju svi željno očekujemo”, kaže Kjosevski.

Smatra da je za mladog igrača je izuzetno važno dobiti priliku da se pokaže, a da su karakter, staloženost i mirnoća ono što svaki vrhunski čuvar mreže treba da ima:

“Mi smo taj posljednji bedem odbrane i svaka naša greška se odmah vidi. Sve druge greške se daju ispraviti, ali naša nikako. Mislim da dobro podnosim pritiske. Kroz utakmice sam dostigao određeni stepen zrelosti, a saigrači mi mnogo pomažu jer mi daju osjećaj sigurnosti . Naravno sve to ide uz dobar trening i veliki broj utakmica”, kaže Kjosevski.

Osim fudbala glavna preokupacija Vedrana Kjosevskog je i studiranje na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj u Sarajevo. Završio je prvi semestar na odsjeku za Menadžment u sportu, profesori mu maksimalno pomažu i izlaze u susret, tako da mu nije teško da uskladi obaveze prema klubu i fakultetu.

Osim fudbala voli stoni tenis i bilijar, voli da čita pa mu je omiljeni pisac Herman Hese, a kad je u pitanju muzika prednost ima Dino Merlin.

Najnovije

Dječak Edin treba našu pomoć: Pozivom na broj 17022 donirate 2 KM

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za petogodišnjeg Edina Škilju. Pozivom na broj 17022 donirate 2 KM. Edinu je dijagnosticiran poremećaj...