Velika akcija MUP-a RS u Bijeljini i Zvorniku: Jedna osoba uhapšena, 15 saslušano

Preporučujemo

Jedna osoba je uhapšena po Interpolovoj potjernici, a u policiju je dovedeno 15 osoba tokom pojačanih policijskih aktivnosti u Bijeljini i Zvorniku, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U saopćenju se navodi da su pripadnici Uprave kriminalističke policije, Uprave za organizovani i teški kriminalitet, Žandarmerije MUP-a i Policijske uprave Bijeljina pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljini sproveli pojačane aktivnosti na području Bijeljine i Zvornika na osnovu analize sigurnosnih pojava, a s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti.

- -

Dodaje se kako je prilikom realizacije planiranih aktivnosti u prostorije Policijske uprave Bijeljina dovedeno 15 osoba koje su bila predmet kriminalističke obrade.

– Prikupljena su određena saznanja i informacije o krivičnim djelima izvršenim u ranijem periodu na ovom području, a jedna osoba je uhapšena po raspisanoj Interpolovoj potjernici – ističe se u saopćenju.

Iz MUP-a RS-a su dodali da se nastavlja rad na rasvjetljavanju više krivičnih dijela na osnovu prikupljenih saznanja, prenosi RTRS.

Najnovije

Islamska zajednica u BiH osudila izjavu Nešića i sramnu kampanju protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje sramnu kampanju koju vode političke, akademske, medijske, a, nažalost, i neke vjerske...