Velika akcija policije u BiH, više od 30 uhapšenih

Preporučujemo

Federalna uprava policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo proveli su danas veliku akciju na više od trideset lokacija širom FBiH, a po nalogu Tužilaštva KS, potvrđeno je za N1.

Uhapšeno je više od trideset osoba, a kako je za N1 potvrđeno iz Tužilaštva, pretresi su obavljeni na lokacijama u tri kantona.

- -

”Više od trideset osoba je uhapšeno u pretresima na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona na ukupno 31 lokacija zbog krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, kazala je za N1 portparolka Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Više informacija do kraja dana.

O detaljima akcije oglasio se i FUP. U saopćenju navode da su policijski službenici Federalne uprave policije i Kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom zajedničke operativne akcije kodnog naziva „LIMIT“, na području Federacije Bosne i Hercegovine, a vezano za krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“’.’

‘Tokom današnjih aktvnosti, a po Naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu vrše se pretresi na 31 lokaciji i to na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona, te je privedeno više od 30 osoba. Provodeći navedene aktivnosti do sada je pronađeno i privremeno oduzeto cca. četiri kg različitih opojnih droga i to „Spid“, „Cannabis Sativa L“, „Heroin“, „Kokain“ i dr., te vatreno oružje, municija, minsko eksplozivna sredstva, mobilni telefoni i SIM kartice, blinkeri za automobile kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim kriviičnim djelom.

- -

Uhapšene osobe bit će kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružaju pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Tuzlanskog kantona. Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije”, saopćeno je iz FUP-a.

Najnovije

Milorad Dodik Trojku koristi za svoje ciljeve kao i svoja tri prsta

  Za NAP piše: Sifet Kukuruz, pravni ekspert Nakon što je Trojka, suprotno izbornoj volji građana i suprotno ustavnim normama instalirana...