Velika heroina: Sedamdesetdvogodišnja majka brine o petero djece sa posebnim potrebama

Preporučujemo

Fadime Yikit, 72-godišnja starica iz grada Duzce u Turskoj, sigurno spada u red onih požrtvovanih žena za koje se može kazati da su velike heroine koje su cijeli život posvetile brizi o djeci.

Ona cijeli život brine od svoje petero djece sa posebnim potrebama, koja su sada starosne dobi od 37 do 49 godina, od kojih su dvojica sinova.

- -

Prije sedam godina je ostala bez supruga koji je umro od raka pa je život morala nastaviti sama sa svojom djecom.

Ima još i dvije kćerke koje nemaju zdravstvenih problema i koje joj često pomažu u brizi o ostalih petero djece.

U razgovoru za Anadoliju je ispričala da nekada nije nimalo lagano brinuti se o petero djece sa posebnim potrebama koja od rođenja imaju bolest mišića, napominjući ipak da je najsretnija kada vidi da su i oni sretni i nasmijani.

Uprkos svim problemima i izazovima, istakla je da je veoma sretna sa svojom djecom, dodajući da svako od njih ima određene potrebe i da se svaki dan trudi da im bude od pomoći.

- -

– Svima je potrebna njega i pomoć. Pomažu mi i zet i kćerka. Da nije njih teško da bih stigla da se brinem oko sviju. Dok odem negdje na jedan sat, odmah me zovu i pitaju što ne dolazim kući – ispričala je ova požrtvovana majka.

Kazala je da joj najveći poklon i nagradu prestavljaju zagrljaji i ljubav njene djece prema njoj.

– Moj najljepši dan je kada njih vidim radosne i sretne. Najljepše mi je kad ih poljubim i kada se igram s njima. Da nema te ljubavi ne bih mogla ponijeti ovaj teret – kazala je.

Njen sin Selim Yikit je kazao da mu je majka sve u životu i da je voli mnogo.

– Privrženi smo joj i volimo našu majku najviše – rekao je njen sin.

Izvor: AA/ Index.ba

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...