Velika Kladuša: Migrant uhapšen nakon krađe u tržnom centru

preporučujemo

Pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša priveli su muškarca arapskog porijekla inicijala M. L. (24) zbog krađe u jednom trgovačkom centru.

Iz policije je saopćeno kako ih je zaštitar obavijestio da su priveli spomenutu osobu, za koju je naknadno utvrđeno daje riječ o palestinskom državljaninu i da je zatečen u krađi tehničkih uređaja i opreme.

“Ukradena roba je izuzeta i ustanovljeno je kako je njena vrijednost 434 marke. Ova osoba je saslušana i u toku je dalji rad na dokumentiranju krivičnog djela teška krađa”, kazala je glasnogovornica policije Unsko-sanskog kantona (USK) Snježana Galić.

Inače, u proteklih nekoliko mjeseci sve se češće događaju ovakvi i slični slučajevi u kojima su akteri migranti koji se privremeno nalaze na teritoriji Velike Kladuše, piše radiosarajevo.ba.

Najnovije

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.   “Sačuvat ćemo mir, nikome nije...