Veliki ambasador BiH: Sejfo Šehović nakon najuspješnije godine dobio brojna priznanja

Preporučujemo

Iza Sejfe Šehovića je fantastična godina. Bila je to najuspješnija godina za njega, kao i za ostale takmičare Udruženja za razvoj sportova snage “Powerlifting & Bench Press Tim BiH”, a to dokazuju i brojna priznanja.

Šehović, koji je rođen 13.08.1959. godine u Sarajevu, takmičio se u kategoriji do 75 kg na balkanskim, evropskim i svjetskim takmičenjima u powerliftingu i deadliftu, te je u Bosnu i Hercegovinu donio mnogobrojne medalje.

Osvojio je dvije zlatne medalje i dva pehara za powerlifting i deadlift na Svjetskom kupu asocijacija u Sarajevu. Sa Evropskog prvenstva u Atini donio je dvije zlatne medalje i pehar za relativno prvo mjesto, piše scsport.

Također i na Evropskom prvenstvu u Austriji pripale su mu dvije zlatne medalje i pehar za realtivno prvo mjesto. Na Balkanskom takmičenju u Hrvatskoj u deadliftu osvojio je zlatno odličje i pehar za relativno prvo mjesto na cijelom takmičenju.

Uslijedio je Svjetski kup u deadliftu u Slovačkoj, a i tu mu je pripala najsjajnija medalja i pehar za relativno prvo mjesto na cijelom takmičenju. Zlatne medalje u powerliftingu i deadliftu osvojio je na Svjetskom prvenstvu u češkom Truntovu.

Nakon toga na Svjetskom prvenstvu Asocijacija u Pragu postigao je svjetski prvak sa dvije zlatne medalje i peharom za relativno prvo mjesto. Posljednji veliki rezultat ostvario je u Moskvi na Svjetskom prvenstvu, gdje je osvojio zlatnu medalju u deadliftu.

Vrijedi istaći da su Irfan Muhić i Mahir Moro postali prvaci svijeta u svojim kategorijama u bench pressu. Poslije svih ovih velikih uspjeha uslijedila su priznanja za Šehovića, kao i za Udruženje za razvoj sportova snage “Powerlifting & Bench Press Tim BiH”.

Šehović je od strane Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine proglašen ambasadorom sporta BiH za 2017. godinu, dok je od strane Sportskog saveza BiH dobio priznanje za izuzetne postignute rezultate u 2017. godini.

Od Sportskog saveza Kantona Sarajevom Udruženja za razvoj sportova snage “Powerlifting & Bench Press Tim BiH” dobilo je priznanje za postignute historijske rezultate u 2017. godini.

Udruženja za razvoj sportova snage “Powerlifting & Bench Press Tim BiH” ide u nove pobjede ove godine, a članovi Udruženja nastupit će u aprilu na Svjetskom kupu u Mađarskoj.

Najnovije

Doktorica Iman Al-Zghoul se nakon deset godina u Njemačkoj vratila u BiH: Nema ljepše zemlje, srcem sam donijela odluku

Dok zdravstveni radnici zabrinjavajućom brzinom napuštaju Bosnu i Hercegovinu, neki se i vraćaju. Jedna od onih koji su se...