Veliki dio Sarajeva cijeli dan bez vode, radovi neće biti gotovi do jutarnjih sati

Preporučujemo

Dijelovi Sarajeva od jutros su bez vode zbog izvođenja radova na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 za pravac pumpanja Alipašin Most – Kobilja Glava.

Iako je tada najavljeno da će radovi trajati 15 sati, taj rok je već prekoračen pa smo tim povodom kontaktirali dispečerski centar Vodovoda i kanalizacija iz kojeg su nam kazali kako radovi još nisu ni blizu gotovih.

- -

“Neće biti gotovo sigurno do jutarnjih sati”, rekli su nam iz Vodovoda i kanalizacija.

Kako je ranije saopćeno iz ViK-a, radovi će se odvijati na spoju ulica Srđana Aleksića i Džemala Bijedića, tačnije na lokalitetu novog kružnog toka kod GRAS-a.

U sklopu planiranih radova došlo je do prekida vodosnabdijevanja u naseljima: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Barica, Dumače, Ugorsko, Dreskovača, Krše, Donja Jošanica, Orahov brijeg, kao i u ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

Također, iz Vodovoda i kanalizacije su saopćili kako su osigurali cisterne s vodom za 13 mjesnih zajednica koje će ostati bez vode.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...