Veliki interes za Erdoganovu posjetu Sarajevu: Iz Makedonije stiže 50 autobusa

Preporučujemo

U Makedoniji vlada veliko interesovanje za radnu posjetu predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana Bosni i Hercegovini, najavljenoj za 20. maj, javlja Anadolu Agency (AA).

Salih Utas, predsjednik Unije evropskih turskih demokrata (UETD) u Makedoniji, za AA je kazao da su iz Makedonije organizovali dolazak zaintersovanih na 6. po redu Kongres UETD-a koji će se održati u Sarajevu, a kojem će prisustvovati i turski predsjednik.

- -

Istakao je da će i predstavništvo UETD-a u Makedoniji učestvovati na Kongresu kao i druga predstavništva ove Unije u Evropi, dodajući da dolazak Erdogana za njih predstavlja posebnu radost i sreću.

Naglasio je da su mnogi Turci koji žive u Makedoniji veoma sretni zbog predstojeće posjete Erdogana, istakavši da su prethodnih dana u uredu UETD-a u Makedoniji primili brojne telefonske pozive vezane za ovu posjetu.

“Naši građani u Makedoniji su već rezervisali mjesta tako da ćemo odavde imati blizu 50 punih autobusa. Ovdje želim naglasiti da od 2.000 rezervacija oko 90 posto čine naša braća i prijatelji iz Makedonije. Ako Bog da, 19. maja u večernjim satima svi zajedno ćemo krenuti prema Sarajevu”, rekao je Utas.

Istakao je kako očekuju dolazak ljudi i iz Albanije, Kosova, Crne Gore i iz Sandžaka da bi, kako je rekao, u Sarajevu podržali Erdogana i Tursku.

- -

Na kraju je kazao da im se svi koji žele prisustvovati skupu mogu javiti sve do 18. maja.

Najnovije

Masakr u Daruvaru: Ubica ispitan i prevezen na nepoznatu lokaciju

Krešimir Pahoki, koji se sumnjiči za masakr u Daruvaru, ispitan je jutros i predan u pritvorski nadzor, dok je...