Veliki problemi na šest saobraćajnica u BiH

Preporučujemo

Ugaženog snijega na kolovozu ima u višim predjelima zapadne i sjeverozapadne Bosne, saopćeno je danas iz BIHAMK-a.

Iz BIHAMKA u saopćenju izdvajaju putne pravce: Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Kupres-Šujica, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Livno-Drvar i Bosansko Grahovo-Strmica.

- -

”Na putnom pravcu Bosansko Grahovo-Resanovci puše jak vjetar koji stvara sniježne nanose. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 t na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Na ostalim dionicama saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Niske temperature pogoduju formiranju poledice, pa savjetujemo pojačan oprez. Posebnu pažnju skrećemo na puteve u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa u skladu s tim dolazi do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju imati lance na pogonskim točkovima na planinskim prevojima.

Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

- -

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se prema zimskim izletištima i ski centrima.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 t na graničnom prelazu Izačić. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta”, saopćeno je.

Najnovije

Hutba povodom Dana Armije RBiH: Imati svoju državu i slobodu neprocjenjivo je blago

  U hutbi Rijaseta Islamske zajednice povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, koju je napisao bataljonski imam Ammar ef....