Veliki raketni napad na Tel Aviv: Hamas objavio da je riječ o osveti za ubistva civila

Preporučujemo

U Tel Avivu su se nakon više sedmica začule sirene koje upozoravaju na raketni napad. Ubrzo nakon izdavanja uzbune, oružano krilo pokreta Hamas objavilo je da je pokrenulo veliki raketni napad na Tel Aviv iz Pojasa Gaze.
Izraelska vojska je saopćila da je osam do deset raketa ispaljeno na Izrael iz Rafaha u južnom pojasu Gaze, gdje vojska provodi vojnu ofanzivu. Još nema izvješća o šteti ili žrtvama.

Kako prenosi agencija AP, ovo je prvi put u nekoliko mjeseci da su se oglasile sirene u Tel Avivu. Iako je Hamas posljednjih mjeseci raketama napadao Izrael, njihov domet nije bio dovoljan da direktno ugrozi Tel Aviv.‚

- -

Prema listu Haaretz, sirene koje upozoravaju na raketni napad čule su se iza 13 sati po našem vremenu i u drugim mjestima u središnjem dijelu Izraela.
Vojno krilo palestinskog pokreta Hamas, protiv kojeg se Izrael bori u Pojasu Gaze, saopćilo je da je izvelo veliki raketni napad na Izrael.

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...