Veliko interesovanje stranaca: Naredne godine završetak naselja Golden Hills Bosnia

Preporučujemo

Bosna i Hercegovina je postala omiljena destinacija ne samo za turiste iz različit zemalja svijeta, već i za investitore. Najviše su fokusirani na nekretnine i građevinski sektor, ali i na investicije u sektoru poljoprivrede i industrije.

Jedna od investicija, koju izvodi švicarsko-turska kompanija Dido Group, a za koju su zainteresovani državljani različitih zemalja, jeste projekat Golden Hills Bosnia, koji se gradi u Tarčinu, u blizini Sarajeva.

- -

Radi se o 29 luksuznih vila, u naselju na 25.000 kvadratnih metara. U naselju će biti dostupni sportski tereni, igrališta za djecu, teretane, restorani, bazeni, prodavnice, vjerski objekti, bolnica… Svaka kuća će imati velike bašte, a svi objekti se grade u kombinaciji modernog i starinskog stila.

Vlasnik firme Burcu Uygur, podsjetio je danas na Baščaršiji gdje je održana prezentacija i predstavljanje ovog projekta, da su sa implementacijom, dakle, gradnjom počeli prije sedam-osam mjeseci.

“Danas ovaj projekat predstavljamo na Baščaršiji. Završeno je oko 60 posto projekta. Planiramo radove privesti kraju u roku od sedam-osam mjeseci. Ovaj projekat pokazuje da postoji veliki interes za bh. tržište iz različitih zemalja. Naime, postoji interesovanje iz arapskih zemalja, Turske… Intenzivno zanimanje postoji iz arapskih zemalja”, pojasnio je Uygur.

Govoreći o Golden Hillsu naveo je da će se naselje prostirati na 25.000 kvadratnih metara, a okružuje ga priroda. Rekao je da će pored 29 luksuznih vila, onima koji dođu u ovo naselje, biti dostupni sportski tereni, igrališta za djecu, teretane, restorani, bazeni, prodavnice, vjerski objekti, bolnica…

- -

“Projekat je zasnovan na konceptu hotela ali i kao naselje za život. Naselje je u Tarčinu, u prirodi. Od centra grada udaljen je 25 minuta, a od aerodroma 15. Pravo naselje. Postoji veliko interesovanje za kupovinu vila, uglavnom iz arapskih zemalja jer Arapi pokazuju posebno interesovanje za BiH. Prodaja je u toku, a imamo i rezervacije. Cijene se kreću od 165.000 do 300.000 eura. Ukupna vrijednost projekta, dakle prodajna, je oko deset miliona eura”, pojasnio je Uygur.

Prema njegovim riječima, najbitniji segment projekta je da na izgradnji naselja u potpunosti rade bh. firme.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...