VIDEO Dječak kojem je Ronaldo promijenio život potpisao za Sporting

Preporučujemo

Indonežanin po imenu Martunis je preživio treći najjači zabilježeni zemljotres ikada, a potom mu se dogodilo nešto što nije ni slutio.

Tog 26. decembra 2004. godine zapadnu obalu Indonezije pogodio je zemljotres jačine 9,1 stepeni Rihterove skale, izazvavši seriju cunamija u cijelom Indijskom okeanu od Sumatre do Somalije.

- -

Nastradalo je više od 230.000 ljudi, a mali dječak se nalazio među preživjelima. Proveo je 21 dan sam među olupinama, dok ga nisu našli tv reporteri. Izgubio je majku i dva brata, ali je nekako uspio da sačuva svoj život. Tog tragičnog dana je nosio dres portugalske reprezentacije koji mu je promijenio život.

“Nisam se plašio. Želio sam da živim, da vidim porodicu i postanem fudbaler”, rekao je Martunis poslije tragedije.

Brzo je stigla vijest o mališanu do Portugalaca koji su odmah reagovali i prikupili novčana sredstva za obnavljanje Martunisove kuće. Nije se završilo na tome, godinu dana kasnije, Cristiano Ronaldo je došao u dječakovo rodno selo Aće, platio mu školovanje i potom mu ispunio san – upisao ga je u Sportingovu školu fudbala.

Ronaldo je Martunisu pružio priliku da zaigra fudbal u Evropi i kako je vrijeme prolazilo, on je pokazivao svoj talenat iz dana u dan i sada je zvanično postao dio selekcije do 19 godina.

- -

Izvor: B92

Najnovije

Turci bijesni na svog selektora zbog videa sa treninga reprezentacije

Fudbalski savez Turske bio je prinuđen da izda saopštenje, poslije bure koja se podigla u javnosti zbog snimaka sa...