VIDEO I FOTO Pogledajte u kakvim uvjetima je boravio ovaj saudijski milijarder

Preporučujemo

Saudijski milijarder, princ Alwaleed bin Talal, u subotu je pušten iz pritvora, više od dva mjeseca nakon što je uhapšen u okviru vladine borbe protiv korupcije. Uvjeti pod kojima je pušten na slobodu nisu poznati, a saudijski dužnosnici nisu bili dostupni za komentar.

Ali, odluka o njegovu puštanju, kao i još nekoliko poznatih bogataša u petak, sugerira da se velika istraga protiv korupcije privodi kraju.

“Stigao je kući”, rekao je jedan izvor iz prinčeve obitelji.

“Teške uzničke dane” Princ Alwaleed provodio je pritvoru u hotelu Ritz-Carlton od početka decembra, zajedno s još desecima drugih visokih dužnosnika i poslovnih ljudi. Oni su svi uhapšeni u okviru plana saudijskog prestolonasljednika, princa Mohammeda bin Salmana, da reformira zemlju i konsolidira svoju vlast, prenosi jutarnji.

Glavni državni odvjetnik objavio je  da je njih 90 pušteno na slobodu nakon što su oslobođeni optužbi, dok su drugi slobodu platili novcem, nekretninama ili drugom imovinom. Vlasti još drže 95 ljudi, rekao je, a nekima od njih će se suditi.

Princ Alwaleed vlasnik je kompanije Kingdom Holding, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na 17 milijardi dolara, po časopisu Forbes. Izravno ili neizravno preko holdinga posjeduje udjele u firmama kao što su Twitter i Citigroup, a uložio je i u vrhunske hotele kao što su George V. u Parizu i Plaza u New Yorku.

Kako su se u nekim medijima pojavile informacije da je princ Alwaleed bio mučen tijekom boravka u pritvoru, on je sam pri izlasku pozvao novinare BBC-a da snime uvjete u kojima je boravio. Nisu ni slični onima što očekujemo.

Naime, Alweleedu u luksuznom apartmanu nije falilo ni “ptičjeg mlijeka”, pa tako na samom početku videa pokazuje novinarima svoje “tene za tenis u kojima vježba”, a potom šeta kroz sobe luksuznog hotela. Također objašnjava kako protiv njega nisu dignute optužnice, nego samo “razgovara s vlastima”.

Pohvalio se i svojim salatama koje jede (princ je vegan) i dodao da je redovito vježbao, šetao i plivao tokom boravka u pritvoru.

 

Najnovije

Bolnice sve krcatije, situacija kritična: Epidemija iz Ukrajine mogla bi se proširiti na cijeli svijet!

Bolnice i zdravstvene ustanove širom Ukrajine posljednjih se sedmica susreću s drastičnim povećanjem infekcija zbog otpornosti na antibiotike, zbog...