Helez: SDP i DF se neće ujediniti prije izbora

preporučujemo

Zukan Helez, član SDP-a potvrdio je novinarima da će ova stranka, zajedno sa DF-om djelovati na predstojećim izborima 2018. godine, a saradnja će se nastaviti i nakon izbora, ali da ujedinjenja neće biti, barem ne prije izbora.

“To ako se bude dešavalo, dešavat će se poslije izbora. Idu izbori i proces ujedinjenja nije jednostavan, ne može se brzo uraditi, mislim da su to medijske špekulacije koje dolaze od pojedinih predstavnika DF-a. Želim da istaknem da SDP predvodi ovu grupaciju stranaka oko zajedničkog nastupa. Mi ćemo na tom putu istrajati i SDP će biti u budućnosti predvodnik ove koalicije”, naveo je.

O aktuelnoj političkoj krizi, tačnije blokadi rada institucija FBiH, Helez je kazao da najveću odgovornost snose SDA i HDZ, odnosno rukovodstva domova, Lidija Bradara i Edin Mušić.

“Nije tačno da nema materijala za sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta. Poslije Dejtona, poslije rata, nikada nije bila ovakva blokada, nikada manje zakona nisu donijeli, nikada manjim intenzitetom nisu radili. Mislim da ima problema u koaliciji, a mislim da rad ometaju i dešavanja unutar SDA”, naveo je Helez.

Danas će biti održana sjednica Predsjedništva SDP-a BiH..

Pročitajte:  Senadin Lavić novi član Demokratske fronte: Nemamo više luksuza da sjedimo u komforu i hladovini akademske zajednice

Najnovije

SAD mobilizirale 8.500 vojnika zbog krize u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države mobilizirale su 8.500 vojnika za pružanje podrške u slučaju aktiviranja snaga za odgovor NATO-a na neočekivane...