VIDEO Kalašnjikov predstavio “električni superauto” kojim će konkurisati Tesli

Preporučujemo

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov predstavio je svoj novi električni automobil inspiriran rijetkim modelom 1970-ih, ističući kako će tehnologija biti konkurentna Tesli, prenosi Guardian.

Tvornica Kalašnjikov, u svijetu najpoznatija po brendu automatske puške AK-47, u četvrtak je na sajmu odbrambene industrije u Moskvi predstavio blijedo plavi prototip CV-1, retro dizajna.

Kako piše na web stranici Kalašnjikova, izgled je inspirisan sovjetskim modelom hatchbacka “Izh-Kombi”, razvijenim sedamdesetih godina.

Iz Kalašnjikov Concerna navode da su razvili najsavremenije elemente za “električni superauto”. Vozilo sa jednim punjenjem može preći 350 km, a ubrzanje do 100 kilometara na sat traje šest sekundi.

Za sada nisu iznijeti nikakvi detalji o cijeni automobila.

ТИЗЕР_ЭЛЕКТРИЧЕСКИЙ КОНЦЕПТ-КАР CV-1

Мы тестируем собственную технологию электрического суперкара. Электрический концепт-кар CV-1 в ретрокузове «ИЖ-Комби» (вы его узнали) на «Армии-2018»: https://kalashnikov.media/video/technology/kalashnikov-testiruet-sobstvennuyu-tekhnologiyu-elektricheskogo-superkara2

Gepostet von Концерн Калашников am Donnerstag, 23. August 2018

“Ova tehnologija će nas staviti u red sa globalnim proizvođačima električnih automobila kao što su Tesla i njihovi konkurenti”, navodi se u saopćenju Kalašnjikova koje su prenijele RIA-Novosti.

“U razvoju našeg koncepta inspirisalo nas je iskustvo lidera globalnih tržišta”.

Kalašnjikovu ovo ipak nije prvi automobil. Za ovogodišnje svjetsko nogometno prvenstvo, izradili su električne automobile i motore Ovum. Ta vozila prodali su i ruskoj policiji.

U nastojanju da proširi svoj brend, Kalašnjikov je nedavno lansirao liniju odjeće, kišobrane i maske za mobitele.

M. I.

Najnovije

Uprkos zabrani, u Beogradu održan skup podrške Palestini

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila...