VIDEO Mcgregor je prvi udario člana Khabibove ekipe

Preporučujemo

Već je nekoliko dana prošlo od najveće borbe u UFC historiji, a reakcije se ne stišavaju, pogotovo nakon haotičnog kraja i tuče koja se dogodila oko oktogona.

Kao što je poznato, Khabib Nurmagomedov pobijedio je Conor McGregor gušenjem u četvrtoj rundi i tako odbranio titulu prvaka UFC-a u lakoj kategoriji.

Nakon toga je Nurmagomedov, isprovociran dobacivanjima iz ugla McGregora, preskočio ogradu i nasrnuo na jednog od njegovih trenera, a u međuvremenu su Khabibovi ljudi napali McGregora u oktogonu.

Međutim, na najnovijem snimku se vidi da je upravo McGregor prvi udario prijatelja Khabiba, Islama Mahačeva, na što mu je ovaj uzvratio.

Tek poslije toga je u oktogon ušao drugi prijatelj Khabiba, Zubair Tuhugov, koji je Irca nekoliko puta udario s leđa u glavu.

Mahačev i Tuhugov, inače i sami UFC borci, više nikad neće moći nastupati u toj organizaciji, što je potvrdio predsjednik UFC-a Dana White.

– Cijeli život radim na promociji ovog sporta i MMA nije ovo što su oni napravili. Potvrđujem da je njihova karijera u UFC-u završena – zaključio je White.

Najnovije

Išerić: Svakoj ženi koja rodi četvrto dijete osigurati redovna mjesečna primanja u visini od 50 % prosječne plaće

Pravni stručnjak dr.sc. Enver Išerić predstavnicima vlasti uputio je zahtijev da svakoj ženi u Bosni i Hercegovini se osiguraju...