VIDEO Nemjerljiva šteta: Jeziv pogled na mundijalske stadione nakon nevremena u Rusiji

Preporučujemo

Svjetsko prvenstvo u Rusiji održano je od 14. juna do 15. jula i njegova organizacija dobila je najviše ocjene. Imali su organizatori sreće i što se tiče vremena, jer nije bilo nepogoda, ali se i to promijenilo poslije njegovog završetka, kada se teško nevrijeme obrušilo na ovu zemlju.

Vremenske nepogode najviše se se odrazile na Volgograd i Nižnji Novgorod, gdje je velika količina padavina napravila nemjerljive štete stadionima u ovim gradovima.

- -

Pogotovo se to odnosi na Volgograd arenu, pošto su prilazi ka njoj sa starane na kojoj se nalazi rijeka Volga potpuno uništeni. Nastali su ogromni krateri, koji su gotovo progutali asfalt koji se nalazi ispred stadiona.

Loše je prošao kompleks i u Nižnjem Novgorodu, gdje je takođe uništen prilaz za gledaoce sa jedne strane, a mještani ovog grada za sve krive izvođače radova, koji su, kako smatraju, samo zbrzali cijeli posao kako bi sve bilo gotovo do početka Mundijala.

U Volgogradu su se igrale utakmice Saudijska Arabija – Egipat, Nigerija – Island, Tunis – Engleska i Japan – Poljska, a u Nižnjem Argentina – Hrvatska, Švajcarska – Kostarika, Švedska – Južna Koreja, Engleska – Panama, Hrvatska – Danska i Urugvaj – Francuska.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...