- Advertisement -

VIDEO Nepoštovanje Skupštine: Konaković tipkao poruke dok mu se obraćala zastupnica DF-a Bibija Kerla

Preporučujemo

Iako se zastupnica Demokatske fronte u Skupštini Kantona Sarajevo Bibija Kerla, njemu lično obraćala na današnjoj sjednici, aktuelni premijer Elmedin Konaković je potpuno ignorisao, te dok je ona govorila tipkao je poruke na mobitelu. Još jednom pokazao je da ne poštuje zastupnike i Skupštinu kao zakonodavnu vlast.

– Premijeru, skidam ti kapu u određenim stvarima, ali ja sam imala moždani udar u januaru, bila sam na liječenjima u banjama, još sam na terapijama, a umjesto da me premijer nazove i pita “Bibo kako si, treba li ti šta”, on meni šalje ovu poruku: “E čuj tebe Bibo završili. Kažu mi sad i Biba završena, priča se o cifri koju su ti dali, Mirza Čelik rekao da će i auto doći po tebe da glasaš za moju smjenu. Ne možeš se, Bibo, oprati”. Dragi premijeru, neće moći, svaka čast što si odlučio da progovoriš o kriminalu, ali si se kasno sjetio. Ja se protiv kriminala borim cijeli život, a ti si me svrstao u to. Neka te je sram i stid za ovo što sam proživjela u proteklih nekoliko dana. Nisam kriminalac, nikada nisam od tebe ništa tražila, ako će se pravda mjeriti po ovome, neka nam je Bog na pomoći – kazala je, između ostalog, Kerla.

(M.D.)

Bibija Kerla na Skupštini KS.

PREMIJER KONAKOVIĆ TIPKA PORUKE NA MOBITEL DOK MU SE OBRAĆA ZASTUPNICA BIBIJA KERLA "Nisam kriminalac, nikada nisam tražila ništa za sebe i žao mi je što se rastajemo na ovaj način. Ako će se pravda i poštenje mjeriti isključivo u poređenju sa tobom, a izostaviti sve nas, neka nam je Bog na pomoći", rekla je zastupnica Demokratske fronte u Skupštini KS-a Bibija Kerla.

Posted by Index.ba on Montag, 19. März 2018

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Visoka dužnosnica UN-a traži od Kine da preispita ujgursku politiku

Visoka dužnosnica UN-a za ljudska prava izrazila je zabrinutost kineskim dužnosnicima zbog utjecaja široke primjene mjera protiv terorizma i...