VIDEO Slavlje postalo drama: Zapalio se autobus Crvene Zvezde, nogometaši iskakali

Preporučujemo

Slavlje nogometaša Crvene Zvezde na ulicama glavnog grada Srbije pretvorilo se u pravu dramu, kada se autobus u kojem su se nalazili igrači zapalio.

Naime, nogometaši su tokom šampionske parade ovim autobusom išli od stadiona “Rajko Mitić”, ka hramu Svetog Save, kada se autobus zapalio i prekinuo slavlje, prenosi Blic.

- -

Policija je rastjerala sve navijače, igrači su skakali sa autobusa, imajući u vidu da nisu mogli sići jer se vatra pojavila kod motora. Spašeno je i petoro malene djece koja s bila u blizini mjesta cijelog dešavanja.

Autobus je brzo ispražnjen, a policija je dovela situaciju pod kontrolu. Vatrogasci su stigli poslije nekoliko minuta i počeli da gase vatru. Igrača više nije bilo na vidiku, samo su bili prisutni navijači koji su gledali šta se događa.

Niko od igrača, na svu sreću,  nije povrijeđen,saopćeno je poslije, a slavlje se potom nastavilo po planu u jednom beogradskom restoranu, prenosi radiosarajevo.

Uzrok požara još nije poznat. Ipak, činjenica da je tokom slavlja bilo mnogo pirotehnike, otkriva jedan od mogućih razloga požara.

Najnovije

Izvori tvrde da je Netanyahu odustao od kontranapada na Iran nakon razgovora s Bidenom

Američki predsjednik Joe Biden je navodno odvratio premijera Izraela Benjamina Netanyahua od uzvraćanja napada Iranu, koji je sinoć pokrenuo...