VIDEO TOP 5 najlakših Porsche modela ikad proizvedenih

preporučujemo

Porsche se prošle godine savršeno igrao s našim emocijama kada su izbacili svojih najboljih TOP 5 automobila.

Isječci su se usredotočili na određene automobile koji su obilježili rad Porschea kroz historiju.

Sada se proizvođač automobila vratio s novim isječkom Top 5, a ovaj put fokus je na najlakšim modelima ikad izgrađenim. Prvi je ikona 911 Carrera RS 2.7 Sport.

Porsche je napravio dvije varijante RS. Touring i Sport, a upravo inačica Sport je ona ‘olakšana’. Težina je u Sport verziji u usporedbi s Touringom smanjena za punih 100 kilograma – ukupna težina Sport modela je tako 975 kg.

Dodatne stvari koje su pomogle smanjenju težine Porsche je pronašao u Recarovim prednjim sjedištima, a također su izbacili suvozačevu zaštitu od sunca, ručice vrata i sve ladice. Kakva predanost, zar ne? Sljedeći po redu je svemirski hotrod, to jest, Porsche 906 Carrera 6.

Ovaj je model zapravio poslužio kao ‘camera car’ za Njemačku televizijsku stanicu. Tijelo je napravljeno od fiberglasa, a a jedini putnik je kamera okrenuta prema naprijed kako bi se koristila za snimanje motorsport akcije. Kad je prazan, ovaj automobil teži oko 674 kilograma.

Automobil broj tri na listi je Porsche 356 SL, a neki će prepoznati da se oznak SL upravo označava Sport Light.

Ovo je prva pobjednička klasa Porschea koja je pobijedila u Le Manseu još daleke 1951. godine. Porsche je uzeo svoj roadster i pretvorio ga u coupe da bi se utrkivao. Tijelo je izrađeno od aluminijuma, a 356 SL na vagi broji 639 kilograma. 718 Boxster … nije na ovom popisu. No jeste 718, a dolazi kao Porsche 718 Formel 2. Porsche je 1959. i 1960. napravio ovaj trkaći stroj Formula 2 otvorenog točka, piše bljesak-info.

Motor ikoji se nalazio iza vozača imao je 150 konjskih snaga. Uz težinu od nevjerojatnih 455 kilograma, motor od 150 konjskih snaga nije imao problem da pokrene ovu masu. Konačno, najlakši Porsche na ovoj listi je Porsche 909 Bergspyder. U osnovi, to je automobil s aluminijskim okvirom na koji je navučena ‘plastika’ a motor broji preko 270 konjskih snaga. Težina? Vjerovali ili ne, ovaj automobil teži 384 kilograma što ovaj automobil čini pravom zvijeri za brdske utrke što mu je i bila namijena, te s ovim podatcima zasigurno zaslužuje prvo mjesto na ovoj listi!

Najnovije

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.   “Sačuvat ćemo mir, nikome nije...