VIDEO Trenutak kada je na NBA draftu pročitano ime Džanana Muse: Ne mogu da objasnim ovo osjećanje

Preporučujemo

Reprezentativac BiH i krilni igrač iz Cedevite Džanan Musa izabran je kao pretposljednji, 29. pik prve runde drafta od Brooklyn Netsa, koji su pravo na ovaj izbor stekli u sklopu tradea sa Toronto Raptorsima prošle godine.

Nakon drafta, Musi su dobrodošlicu na društvenim mrežama poželjeli Brooklyn Netsi, kao i košarkaš Thiago Splitter, a bh. reprezentativac se oglasio na Twitteru.

Momak rođen 1999. godine u Bihaću rekao je da je emotivno doživio trenutak kada je pročitano njegovo ime.

“Ne mogu da objasnim ovo osjećanje. Bilo je veoma emotivno kada su prozvali moje ime. Počeo sam da plačem, ovo je ostvarenje sna. Spreman sam da vrijedno radim za svaki minuti na terenu. Ovo je božiji blagoslov, draftovan sam u dvorani u kojoj ću provoditi najviše vremena tokom sezone”, rekao je Musa poslije drafta održanog u Brooklynu.

“Brooklynu mogu da donesem samopouzdanje i energiju na terenu. Snažnom odbranom i raznovrsnošću u napadu. Želim da budem sjajan igrač za Netse. Timovi iz Evrope su željeli da ostanem, ali ako želite da ostvarite svoje snove, morate da slušate sebe. Srce mi je reklo da je moje mjesto ovdje”, dodao je Musa.

Džanan Musa je govorio i igračima iz regiona u NBA ligi, naročito o Jusufu Nurkiću i Nikoli Jokiću.

“Nurkić je sjajan momak i mentor. On je malo stariji od mene, ali zna kako da se odnosi prema mlađim igračima, od njega sam dobio dosta savjeta”, kazao je Musa, a potom je govorio i o ulozi mentalne i fizičke snage u NBA ligi:

“Mislim da je najvažnija mentalna snaga i košarkaški koeficijent inteligencije. Imate Nikolu Jokića u Denveru, on nije mišićav, a opet je jedan od najboljih centara u NBA ligi. Potrebna je glava”, zaključio je Musa.

Najnovije

Zelenski pozvao NATO da preventivno napadne Rusiju

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra da bi NATO trebao onemogućiti Rusiji upotrebu nuklearnog oružja tako što će izvesti "preventivni...