VIDEO Trnovo: Danas puštanje u rad HE Bogatići-Nova

preporučujemo

U opštini Trnovo danas će biti svečano puštena u rad Hidroelektrana Bogatići-Nova, instalisane snage 9,96 megavata i prosječne godišnje proizvodnje 46,26 miliona kilovat-časova električne energije.

Svečanosti će prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministri industrije, energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić, za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju  RS-a Srebrenka Golić i porodice, omladine i sporta RS-a Јasmina Davidović.

Hidroelektrana je izgrađena na rijeci Željeznici, a investitor je preduzeće Elektrodistribucija Pale koje posluje u sastavu Elektroprivrede Republike Srpske, prenosi RTRS.

HE Bogatići-Nova koristi prirodni resurs na istom potezu rijeke Željeznice kao i postojeća HE Bogatići, ali sa optimalnim kapacitetom i opremom visoke efikasnosti.

U izgradnju jednog od najvećih i najznačajnijih projekata u oblasti energetike na području sarajevsko-romanijske regije, Elektrodistribucija Pale uložila je 18,5 miliona KM.

Najnovije

Japanci u Konjicu otvaraju fabriku za više od 300 radnika, investiraju 50 miliona KM

Konjic bi trebao postati svjetski centar za proizvodnju konusnih valjaka jer je japanski kapital investira 50 miliona KM u...