VIDEO Trnovo: Danas puštanje u rad HE Bogatići-Nova

Preporučujemo

U opštini Trnovo danas će biti svečano puštena u rad Hidroelektrana Bogatići-Nova, instalisane snage 9,96 megavata i prosječne godišnje proizvodnje 46,26 miliona kilovat-časova električne energije.

Svečanosti će prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministri industrije, energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić, za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju  RS-a Srebrenka Golić i porodice, omladine i sporta RS-a Јasmina Davidović.

- -

Hidroelektrana je izgrađena na rijeci Željeznici, a investitor je preduzeće Elektrodistribucija Pale koje posluje u sastavu Elektroprivrede Republike Srpske, prenosi RTRS.

HE Bogatići-Nova koristi prirodni resurs na istom potezu rijeke Željeznice kao i postojeća HE Bogatići, ali sa optimalnim kapacitetom i opremom visoke efikasnosti.

U izgradnju jednog od najvećih i najznačajnijih projekata u oblasti energetike na području sarajevsko-romanijske regije, Elektrodistribucija Pale uložila je 18,5 miliona KM.

Najnovije

Više od 40 zemalja traži međunarodnu istragu smrti Navalnog

Ukupno 43 zemlje, uključujući i Sjedinjene Američke Države, Evropsku uniju i Veliku Britaniju uputile su u ponedjeljak zajednički apel...