VIDEO U Osijeku panika: Grad je pun mrtvih golubova, otrovani i kućni ljubimci

Preporučujemo

Vlasnici pasa i mačaka u Osijeku već nekoliko dana strahuju za svoje ljubimce jer su se društvenim mrežama proširile informacije o otrovu koji je bačen širom grada, pa i u samom centru.

Policija je ove sedmice primila nekoliko dojava o sumnjivom bijelom prahu koji su građani uočili na nekoliko lokacija u gradu, a prijavljeno je i nekoliko slučajeva otrovanih pasa.

- -

Danas su se i Facebookom proširile fotografije i video zapisi golubova koji padaju s krovova zgrada i zatim uginu na pločnicima. Građani Osijeka su na društvenim mrežama te događaje povezali s otrovom od kojeg strahuju već danima.

Osijek danas ! Glavni trg.Pomrli su ili umiru u mukama..puno ih je pregaženih..Pun je grad bijele tvari pobacane svuda..Ambulante pune otrovanih pasa danima.Nadležne službe šta čekate ?-U V.Nazora 15 mrtvih golubova. SVUDA JE PO GRADU PAZITE ! INBOX JE PUN DOJAVA.Share !

Posted by Malina on wheels on Freitag, 16. März 2018

 

“Umiru u mukama! Ovo je pakao, prepun je grad mrtvih i polumrtvih golubova! Okolo ih još razvlače i jedu mačke koje će se tako također otrovati”, objavio je danas Azil Osijek na svojem Facebook profilu.

- -

Na stranici “Malina on wheels” objavljene su fotografije i video zapis koji prikazuju mrtve, ili golubove koji umiru širom grada.

“Pomrli su ili umiru u mukama…puno ih je pregaženih…Pun je grad bijele tvari pobacane svuda… Ambulante pune otrovanih pasa danima. Nadležne službe šta čekate?”, napisali su u svojoj objavi.

Gradonačelnik Vrkić je na svom Facebook profilu objavio kako je sazvana vanredna sjednica kriznog stožera o novonastaloj situaciji te kako će od 16 sati održati konferenciju za medije.

Na sastanku će, kako javlja Azil Osijek biti inspekcije, zavod za javno zdravstvo, policija, deratizatori te svi koji imaju informacije i nadležnost djelovanja, piše index.hr.

Pvaj portal kontaktirao je i policijsku stanicu ovog grada. Glasnogovrnik Darijo Premec je rekao kako su danas primili puno prijava te kako izlaze na teren te i kako zadnjih dana ima nekoliko različitih situacija, pa je pojasnio kako su najprije primali dojave o opasnim predmetima, odnosno otrovu.

“Što se tiče dojava o opasnim predmetima, izašli smo na mjesta događaja i izuzeli predmete, koje mi ni kao nestručni ne možemo utvrditi poslani su na vještačenje, u nekoliko slučajeva bilo je i bezopasnih tvari”, rekao je.

“Što se tiče današnjeg događaja da je došlo do uginuća nekoliko golubova u užem centru, izašli smo na teren i pozvali nadležne higijenske službe koje će dalje postupati”, rekao je Premec, a dodao je i kako su dobili dvije prijave o sumnji na trovanje psa.

“Mi smo od vlasnika pasa dobili dvije odjave u ovoj sedmici o njihovoj sumnji i sumnji veterinara o sumnjama na eventualno trovanje, a nakon što dobijemo informacije od inspekcije slučajeve ćemo po potrebi proslijediti DORH-u”, rekao je Premec.

Trovanje

Umiru u mukama!Ovo je pakao, prepun je grad mrtvih i polumrtvih golubova!Okolo ih još razvlače i jedu mačke koje će se tako također otrovati!Zasad pronađeni živi golubovi sa simptomima trovanja na trgu i pred kinom odveženi su veterinaru i na skrbi kod naših volontera.Al ne moramo vam valjda pričati o tome kako nemamo mjesta niti ikakve uvjete za liječenje stotina golubova,al svatko može valjda barem jednoga staviti u kutiju i odnijeti kući. Bitno da su na toplom!SItuacija je alarmantna, pomoći možete i vi.Aktivni ugljen (ima ga u svakoj ljekarni) pomiješati sa fiziološkom otopinom (također u ljekarnama u slobodnoj prodaji) i davati špricom na usta.One kritičnije odvesti veterinaru na terapiju k vitaminom.Uz najbolju volju nećemo moći pomoći svima te ih smijestitiDIJELITE, POMOZITE IM!

Posted by Azil Osijek-volonteri on Freitag, 16. März 2018

 

 

Najnovije

Ademović se požalio na vrućinu: U parlamentu ne rade klima uređaji

Da i političari "muku muče" s vrućinama na radnom mjestu potvrđeno je i na današnjoj hitnoj sjednici Doma naroda...