VIDEO: Vučićevo mahanje iz voza građanima kojih nema hit na internetu

Preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prije nekoliko dana je zajedno s mađarskim premijerom otvorio željezničku liniju od Beograda do Novog Sada. Tom prilikom, pokušavajući dočarati trenutak pred gostom iz Budumpešte mahao je ljudima kojih nema, a snimak je postao hit na društvenim mrežama.

Na društvenim mrežama, a posebno na Twitteru dijeli se videosnimak iz voza u kojem su se nalazili Vučić i Orban te ostala delegacija na svečanosti otvaranja pruge od Beograda do Novog Sada.

U jednom trenutku koji su srbijanski mediji objavili ranije, a koji je nastao prije viralnog snimka, Ana Brnabić, premijerka Srbije objašnjava Vučiću kako se s njene strane može vidjeti veliki broj ljudi koji se “spontano” okupio i maše u čast prolaska voza, za koji je najavljeno da će juriti i do 200 km/h.

Nakon što je Brnabić to saopćila Vučiću, on se okrenuo ka prozoru i počeo mahati. Iako se, barem na snimku koji je objavljen ne može vidjeti da uopšte ima ljudi, predsjednik Srbije nije posustao već je mahao. Kome je mahao, vjerovatno zna samo on.

U jednom trenutku i Orban ga je kratko slijedio o mahnuo nekoliko puta te potom pogledao u Vučića koji nije odustajao.

 

Predsjedniku Srbije očito je bilo veoma stalo pokazati se kao popularan domaćin, a da poenta bude potpuna opći izbori u Srbiji se održavaju u nedjelju 3. aprila.

Najnovije

Pod lupom: SDP, HDZ i SNSD ne mogu sami raditi na izmjenama Izbornog zakona

Koalicija "Pod lupom" reagovala je na najavljeni proces izmjena Izbornog zakona BiH, za koji je navedeno da će na...