- Advertisement -

VIDEO Zatvorena projekcija filma “Muškarci ne plaču” za 30 bivših maloljetnih boraca KS

Preporučujemo

Udruženje ”Integra”, u saradnji s produkcijskom kućom Deblokada, i Udruženjem boraca – Maloljetni dobrovoljaci odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo (UB-MDR KS) organizuje zatvorenu projekciju filma ”Muškarci ne plaču”, za 30 bivših maloljetnih boraca iz Kantona Sarajevo. Projekcija je planirana za ponedeljak, 14.maj u periodu od 17:30h do 19:30h u kinu Meeting Point, Sarajevo.

Film veoma slikovito pokazuje kako ratna iskustva, i dvadeset godina kasnije, koja mogu da imaju značajan utjecaj na način na koji danas živimo, razmišljamo i funkcionišemo. S obzirom na to da je u velikoj mjeri baziran na njegovom ličnom ratnom iskustvu, scenarista i režiser filma, Alen Drljevic će također prisustvovati projekciji, kako bi mogao podijeliti neke od razloga koja su ga ponukala da napravi ovaj film.

Nakon projekcije filma, sudionici će imati priliku da postave pitanja autoru filma, i podijele svoje utiske i impresije o filmu. Nakon diskusije, planirano je osvježenje u Caffe Meeting pointu, gdje ćemo imati priliku da neoficijelno razmjenimo iskustva i promišljanja o ovoj temi.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo sve zainteresovane, da se prijave do 11. maja na [email protected] ili [email protected], ili [email protected], navodi se u saopćenju UB-MDR KS.

(Index.ba)

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Išerić: Milanović počinio krivično djelo napada na ustavni poredak BiH

Piše: Dr.sc. Enver Išerić Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, danas je najavio "vruću jesen u Bosni i Hercegovini" zbog posljednjih dešavanja oko...