Vijećnica u bojama FK Sarajevo povodom 75. rođendana velikana s Koševa

preporučujemo

Povodom obilježavanja 75. rođendana FK Sarajevo, na sarajevskoj Vijećnici večeras je svjetlima projektovan grb jednog od najvećih sportskih kolektiva u BiH. Jedna je to od aktivnosti kojima je klub s Koševa obilježio godišnjicu osnivanja.

Koševski ligaš osnovan je 24. oktobra 1946. godine nakon što je došlo do spajanja Omladinskog sportskog društva Sloboda i Radničkog sportskog društva Udarnik.

Prvobitno je klub nazvan Sportsko društvo Torpedo, da bi već nakon godinu dana ime bilo promijenjeno u Fudbalski klub Sarajevo, koje i danas nosi.

Fudbalski klub Sarajevo tokom prošle sedmice organizovao je proslavu 75. rođendana, a sve će zaokružiti gala veče u sarajevskoj Vijećnici uz poseban program i dolazak gostiju iz raznih sfera života.

Prethodno je u čast 75. rođendana FK Sarajevo i na zgradi Capital Tower na Otoci osvanuo projektovan grb Bordo kluba i broj 75 koji simbolizuje godišnjicu osnivanja.

Najnovije

SBiH: Svi rudari trebaju biti uposlenici Elektroprivrede koja ne treba da kupuje ugalj od rudnika čiji je vlasnik

Glavni odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici u Tuzli, osim što je izabrao novo...