VIK: Prijavite krađu vode, zloupotrebe i nelegalne aktivnosti

preporučujemo

KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo je 15. aprila 2016. godine uspostavilo telefonski broj 033/446-323 za anonimne prijave, koji se nalazi na ispostavljenim računima za vodu i odvodnju.

Na ovaj broj građani, odnosno korisnici usluga VIK-a mogu prijaviti sve nelegalne aktivnosti koje uoče na terenu u pogledu nelegalnih priključaka na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, odnosno “krađu vode”.

-Također se mogu izvršiti prijave nelegalnih aktivnosti uposlenika ViK-a, zloupotreba mehanizacije, specijalnih vozila za pročepljenje kanalizacione mreže, rezervnih dijelova, vodovodnog materijala, kao i neprofesionalan odnos uposlenika prema potrošačima i sugrađanima. Telefon je aktivan 24 sata, kao i vikendom i praznikom. Prijava se može poslati i na e – mail adresu [email protected] u Odjel za kontrolu i nadzor. Zaposlenici ovog odjela, između ostalog prate sve vaše prijave o nelagalnim aktivnostima na terenu.

U posljednje vrijeme građani ovaj telefonski broj koriste u druge svrhe kao što su: stanje na korisničkim računima, prijava-odjava stanara, prenos vlasništva, vodosnabdijevanje, popravka kvarova, itd.

Ovom prilikom, korisnike naših usluga molimo, da ne koriste ovaj telefonski broj u navedene svrhe, nego da se obrate na telefon 033/237-655 i traže Službu naplate i obračuna utroška vode i Centar za potrošače, kao i Dispečerski centar 033/210-707, 033/220-435.

Poštovani sugrađani, u cilju unapređenja naših usluga, molimo Vas za saradnju, da pozivom na telefonski broj za anonimne prijave 033/446-323 prijavite sve nelegalne aktivnosti, koje uočite na terenu, u pogledu nelegalnih priključaka na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, kao i nelegalnih aktivnosti uposlenika preduzeća, saopćeno je iz odjela za odnose s javnošću KJKP VIK.

Najnovije

Dunović poručio Čavari: Znate kako je biti marioneta, Dragan je glavni lutkar u pozorištu apsurda zvanom HDZ

Predsjednik Federacije BiH (FBiH), Marinko Čavara,  je u intervjuu za "Nezavisne novine" Milana Dunovića i Željka Komšića nazvao "lutkama...