Vila “Fillis”: Mjesto koje odiše ljepotom i toplinom

Preporučujemo

U sarajevskom naselju Sedrenik, na putu prema Baricama i Čavljaku nalazi se Dom za smještaj penzionera, starih i iznemoglih lica „Villa Filis”. Sa radom je počeo 1. marta 2010. godine.

- -

Na ulaznoj kapiji dočekuje vas ljubazno osoblje Doma, na čelu sa „gazdaricom i gazdom“ kako ih korisnici vole zvati, Elvirom i Šejlom Muminović.

Tu je i njihova kćerka Filis po kojoj je Dom i dobio ime, njen suprug Muhamed. Njih četvero uz vrijedne djevojke, medicinske sestre i njegovateljice, te profesionalne kuharice 24 sata brinu o starim i iznemoglim licima.

Svi se ponašaju kao da su jedna velika porodica. U svakom trenutku znaju kome šta treba, ko će šta i kada tražiti. Jelovnik je prilagođen njihovim potrebama, s obzirom da se radi o starim i bolesnim osobama, ali i željama.

- -

Jednostavno, vele nam, oni su sada kao djeca, što je jedna od životnih istina, da ljudi kada ostare traže možda i više pažnje negoli je potrebna bebama i maloj djeci.

Ovaj dom pruža mogućnost i da svoje najmilije, očeve, majke, dede, nane možete smjestiti čak i na tri dana, ili dnevni boravak ukoliko imate potrebu obaviti neke važne poslove, a nemate ih s kim ostaviti. Ono što će vas zasigurno prijatno iznenaditi jeste perfektna čistoća na svakom koraku, od ulaza, preko restorana, do soba. O korisnicima ne treba ni govoriti, sa koliko pažnje se brinu da uvijek svi budu čisti i uredni.

Pogled na grad i uređen vrt

Pogled na Sarajevo je predivan, a krajolik je okružen šumom. Udaljen je od buke i frekventnih saobraćajnica.

Uređen vrt, zelenilo, cvijeće, pruža mogućnost sjedenja i odmora kada je sunčano i toplo vrijeme, a odmor su za dušu korisnika.

(Index.ba)

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...