- Advertisement -

Više istraga u slučaju ubistva Davida Dragičevića usporava otkrivanje istine

Preporučujemo

Članovi međunarodnog advokatskog tima koji rade na slučaju ubistva 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića u martu ove godine u petak su boravili u Banja Luci gdje su održali sastanak sa glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Želimirom Lepirom.

Članovi tima advokati Zora Dobričanin Nikodinović, Anto Nobilo, Ifet Feraget i Duško Tomić nakon sastanka nisu željeli otkrivati detalje istrage koja se vodi, ali ono što je istaknuto je da postoji više istraga koje rade različita tužilaštva u slučaju ubistva Davida Dragičevića. Stav tima je da bi se u slučaju ubistva trebala voditi jedna istraga, umjesto što se vode četiri istrage. Pozvali su sve one koje imaju bilo kakva saznanja o svjedocima i događajima iz noći Davidovog nestanka do pronalaska njegovog tijela da ih otkriju istražnim organima.

Iako je istaknuto da određeni pomaci postoje i dalje zabrinjavaju propusti u prvih 100 dana kada se istraga nije ni vodila. Tek početkom jula Okružno javno tužilaštvo ovalifikovalo je djelo kao ubistvo po nepoznatom izvršiocu.

Advokatski tim posjetio je i Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića u šatoru u kojem boravi na Trgu Krajine (Davidovom trgu). Dragičević je poručio da će ostati na Trgu sve dok se ne otkriju i procesuiraju ubice i nalogodavci ubistva njegovog sina. On je od samog početka ukazivao na propuste i, pokazat će se, opravdano sumnjao u način stradanja Davida Dragičevića.

Više od dvije stotine dana mladićeva porodica, prijatelji, građani i svi okupljeni oko grupe Pravda za Davida protestiraju na Trgu Krajine u Banja Luci. Posljednji veliki skup održan je 5. oktobra kada je na Trgu bilo oko 40.000 ljudi.

Novi skup podrške zakazan je za danas u 18 sati.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Policija rastjerala Paradu ponosa u Istanbulu, “gej marš” godinama je zabranjen u Turskoj

Turska policija razbila je masu koja se okupila danas u Istanbulu kako bi održali paradu ponosa u ovom gradu....