No, protivnici vakcinisanja nisu isključivo zadrti, glasni teoretičari zavjere, antivakseri, već su među skepticima i ljudi poput Slavka Kalazića, vlasnika trgovine elektroničkim uređajima. On nije neobrazovan, niti vjeruje u čipiranje. Kaže da ga najviše ga muči što je vakcina strana, a ne domaće.

“Dok sam bio mlađi, dok je bio hrvatski imunološki zavod nekako sam imao povjerenja u ta naša cjepiva. Danas u ova? Ne. Jednostavno, neprovjerena su. Mislim da je to nemoguće. Mislim da bi se u ovom trenutku svijet morao naopako okrenuti da se promijeni moj stav o cijepljenju”, rekao je Slavko za RTL.

I svijet Milke Ročević, prodavačice u pekari, trebao bi se okrenuti naopako. Nju nitko ne može uvjeriti da se vakciniše, čak je ni najave obveznog vakcinisanja ne zanimaju.

“Ja sam zdrava! Kao bit će ucjene, neće se moći raditi, neće se moći ovo, neće se moći ono. Ja sam inače iz Bosne. Rekla sam – nema veze, ne mogu raditi -idem u Bosnu. Pa da mi rekli ne znam šta, ma da mi ponude nešto, ne postoji ništa što bi mi mogli ponuditi da se ja cijepim”, poručila je

Toliko odlučan nije 24-godišnji Deni Zrakić, prodavač u prodavnici ploča i CD-ova. On samo smatra da još nije vrijeme za primiti vakcinu protiv Covida-19.

“Još jednostavno nije bilo neke potrebe za tim, relativno sam mlad čovjek. Nemam u okruženju neke osobe koje su labilnijeg zdravlja da bi zbog njih morao ići na vakcinu pa nekako čekam baš krajnji rok – dok ću to baš morati napraviti. Neka restrikcija, ako ne bi mogao biti na normalnom radnom mjestu”, kazao je Deni za RTL.

Slično razmišlja i frizerka Milena Biruški. Vakcina joj dolazi u obzir jedino ako o njemu ovisi posao.

“Pa evo smatram da sam još dovoljno mlada i da ću to lakše podnijeti nego ovi stariji. Ha, baš ako ne bi mogla raditi, ako je uvjet da uopće nikako ne mogu raditi onda vjerojatno bi, ali ovako, ostajem kod svog mišljenja”, rekla je Milena.

RTL do ovih sugovornika nije došao lako jer je malo onih koji će iznijeti svoje mišljenje pred kamerama. No, zato ne nedostaje onih koji će si dati oduška na društvenim mrežama.

“Ucjenjuj, prijeti, straši, ali i dalje je moj odgovor NE! Radije živim u šumi, nego u ovakvom nakaradnom društvu”, “Bojkot države, bojkot svega, kršćani se ne trebaju plašiti ovozemaljske vlasti, nego Boga” te “Straše prijete i ucijenjuju, jako dobar novac od farmaceuta im sjeda na privatne račune sve više tonemo u fašizam. Zna se…” samo su neki od komentara na društvenim mrežama.