Višegrad: Pijani vozač razbio alkotest, pa demolirao ćeliju u koju su ga pritvorili

Preporučujemo

Osoba čiji su inicijali M.S. iz Višegrada, nakon što je priveden u policijsku stanicu zbog alkoholiziranosti, razbio je uređaj za mjerenje prisutnosti alkohola, a potom pričinio materijalnu štetu u prostoriji u kojoj je bio zatvoren.

Iz Policijske uprave Foča saopćeno je da je nakon kontrole vozaču M.S. utvrđena 1,74 promila alkohola u krvi, nakon čega je uhapšen i priveden u službene prostorije Policijske stanice Višegrad.

“Prilikom uzimanja ostalih podataka M.S. je iz uredskog stola uzeo alkotest i razbio ga na podu službenih prostorija, nakon čega je do otrježnjenja i oporavka smješten u prostoriju za zadržavanje, gdje je prouzročio materijalnu štetu razbivši zidove na više mjesta”, saopćeno je iz PU Foča.

Policija u Višegradu poduzima sve mjere i radnje na dokumentiranju kaznenog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i dalji rad je u toku.

Najnovije

Salihamidžić ostaje bez vozačke dozvole?

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić ići će na sud u Minhenu zbog prebrze vožnje, piše njemački list Bild. Salihamidžića...