Visoko: Fondacija organizira festival povodom ljetnog solsticija

Preporučujemo

Najljepši park na jugu Evrope, Arheološko-turistički park “Ravne 2” široko raširenih ruku dočekuje goste iz čitavog svijeta koji će u Visoko doputovati povodom obilježavanja 21. juna, Ljetnog solsticija.

Ovogodišnji Summer solstice festival koji organizira Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” trajat će od 19. do 24. juna, a bogat kulturno-umjetnički i zabavni program bit će upotpunjen i Sajmom zdravog načina života s brojnim izlagačima.

Autori i izvođači koji će obilježiti ovogodišnji Summer Solstice Festival su:  Manas Centar iz Slovenije i Marina Trost iz Njemačke u utorak (19.6),  vokalni trio Pella iz Makedonije i Branka Božić s pratećom grupom iz Slovenije u srijedu (20.6), Golden Sun Pan European Peace Ceremony iz Holandije, Braco – Silent Gaze for World Peace i Seda Bagcan iz Turske u četvrtak (21.6), kolektiv Vibrica iz Hrvatske u petak (22.6), Goran Karan i bend Vagabundo iz Hrvatske u subotu (23.6), te Nane&Omcho i Elvir Laković Laka iz BiH u nedjelju (24.6).

Sajam zdravog načina života ponudit će kristale i minerale, certificirane organske proizvode, prirodne preparate, ljekovito bilje i predmete iz kućne radinosti.

– Pozivamo vas da posjetite najljepši park na jugu Evrope i dočekate ljeto 2018. godine u pozitivnom okruženju i dobroj atmosferi i uživate i u ostalim sadržajima koje nudi ova lokacija: mir i spokoj, spiritualnost i pozitivnu energiju, ljekovitost i opuštanje, druženje s ljudima sa svih kontinenata, spoj nauke, arheologije, volonterizma, osmijeha i dobrih vibracija, prenosi NAP.

Najnovije

Bolnice sve krcatije, situacija kritična: Epidemija iz Ukrajine mogla bi se proširiti na cijeli svijet!

Bolnice i zdravstvene ustanove širom Ukrajine posljednjih se sedmica susreću s drastičnim povećanjem infekcija zbog otpornosti na antibiotike, zbog...