Vlada donijela odluku: Sutra Dan žalosti u RS zbog ubistva policajca u Sarajevu

preporučujemo

Vlada Republike Srpske danas je na telefonskoj sjednici donijela odluku da se ponedjeljak, 29. oktobar 2018. godine, proglasi Danom žalosti u Republici Srpskoj, zbog ubistva dva policajca pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

“Vlada Republike Srpske i građani Republike Srpske izražavaju saučešće i saosjećaju sa porodicama stradalih zbog njihovog teškog gubitka”, navodi se iz Vlade RS.

Na svim zgradama javnih institucija u Republici Srpskoj zastave će biti spuštene na pola koplja, kulturne i sportske manifestacije biće prilagođene datim okolnostima, a javni emiteri su dužni programsku šemu prilagoditi danu žalosti.

Zbog ubistva dvojice policajaca Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je na telefonski održanoj sjednici donijelo Odluku da se ponedjeljak, 29.oktobra 2018.godine proglasi Danom žalosti u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije

Evropska agencija za lijekove upozorila na nuspojavu vakcine BioNTech/Pfizer: Evo o čemu se radi

Evropska agencija za lijekove (EMA) saopćila je da bi podatke o vakcini protiv COVID-19 proizvođača BioNTech i Pfizer trebalo...