Vlada Kantona Sarajevo: Pravo na subvencioniranje grijanja od sada će osvariti i kvadriplegičari

Preporučujemo

Vlada Kantona Sarajevo (KS) je na svojoj 114.sjednici na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, donijela Uredbu o izmjeni i dopuni Uredbe o subvencioniranju troškova grijanja na osnovu koje će korisnicima stalne novčane pomoći, kao najugroženijoj kategoriji stanovništva, biti omogućeno da ostvare pravo na subvencioniranje troškova grijanja u iznosu do 90 KM.

Dopunama navedene Uredbe pravo na ostvarenje ove vrste subvencije, pored paraplegičara, imat će i kvadriplegičari.

- -

Rješenja o uvođenju ovih prava izadavat će Javna ustanova “Kantonalni centar za socijalni rad”.

“Prema posljednjim podacima ove ustanove 490 osoba ima pravo na stalnu novčanu pomoć. Sredstva im je obezbijedilio resorno ministarstvo, koje subvencionira i njihove komunalne troškove od 50 KM. Sad smo u Budžetu za 2018. godinu obezbijedili finansijska sredstva namijenjena za subvencioniranje grijanja i za kvadriplegičare, kako bi im omogućili da što lakše preprode zimske dane”, poručila je ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Amela Dautbegović.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...