Vlada RS utvrdila set zakona o povećanju plata

Preporučujemo

Vlada Republike Srpske utvrdila je na današnjoj sjednici set prijedloga zakona po hitnom postupku, čije izmjene i dopune će rezultirati povećanjem ličnih primanja svih zaposlenih u RS.

Vlada je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu, Prijedlog zakona o platama zaposlenih u organima uprave, Prijedlog zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodi se u saopštenju iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

U setu zakonskih rješenja, utvrđenih na današnjoj sjednici, su i Prijedlog zakona o platama zaposlenih u oblasti prosvjete i kulture, Prijedlog zakona o platama zaposlenih u javnim službama i Prijedlog zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske.

Entitetska vlada je na sjednici u Banjoj Luci utvrdila i izmjene Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, po hitnom postupku.

Ovim zakonom se oslobađa od oporezivanja posjedovanje registrovanog oružja: lovačkog karabina, kao i kombinovanog lovačkog oružja i lovačke puške, saopćeno je iz Vlade.

Zaduženo je i Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija da obezbijede sredstva, u iznosu od 1.011.900 KM, za nabavku udžbenika za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola.

Potrebno je obezbijediti udžbenike za oko 9.800 učenika prvog i oko 10.000 učenika drugog razreda osnovnih škola.

Za učenike prvog razreda osnovnih škola potrebno je nabaviti udžbenik Prva knjiga, koji košta 15,50 KM.

Đacima drugog razreda potrebno je obezbijediti komplete udžbenika, čija je cijena 86 KM.

Najnovije

EK objavio kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Europska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...