Vlasnik bara u Omahi koji je ubio tamnoputog demonstranta neće odgovarati

Preporučujemo

Porodica Afroamerikanca kojeg je ubio vlasnik bara tokom protesta u Omahi kazala je da je tužilac požurio s presudom proglašivši pucnjavu činom samoodbrane.

Tužilac okruga Douglas Don Kleine rekao je da je nakon pregledavanja videa na kojem je napad odlučio da ne optuži Jakea Gardnera za smrt Jamesa Scurlocka te da čin ubistva proglasi samoodbranom, piše CNN.

- -

Advokat porodice Jamesa Scurlocka kazao je kako 22-godišnjak nije trebao biti ubijen tokom svađe koja se desila u subotu u baru Jakea Gardnera.

Na videu se vidi kako je Gardnerov otac tražio od demonstranata da se udalje od njegovog bara i tom prilikom gurnuo je jednog od njih. Kasnije se vidjelo da je neidentificirani mučkarac gurnuo starijeg Gardnera, a onda je intervenirao njegov sin. Porodični advokat tvrdi da Scurlock nije bio dio te skupine.

Jake Gardner imao je pištolj za pojasom i u jednom momentu je podigao majicu kako bi ga pokazao demonstrantima tokom sukoba.

Dvoje ljudi je skočilo na njega i on je ispalio dva hica upozorenja, tom prilikom pogodio je Scurlocka koji je preminuo od posljedica ranjavanja.

- -

Izvor: Klix/Index.ba

Najnovije

Više od 40 zemalja traži međunarodnu istragu smrti Navalnog

Ukupno 43 zemlje, uključujući i Sjedinjene Američke Države, Evropsku uniju i Veliku Britaniju uputile su u ponedjeljak zajednički apel...