Voda u Krivoglavcima nije za piće

Preporučujemo

Iz Službe za komunalne, poslove mjesnih zajednica i zajedničke poslove Općine Vogošća stiglo je obavještenje u kojem se obavještavaju građani koji koriste vodu sa lokalnog vodovoda „Krivoglavci“ da ta voda, prema novim nalazima zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, nije ispravna za piće.

Prenosimo saopćenje u cijelosti.

- -

-Prilikom redovne mjesečne analize vode, 31.07.2019.godine Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo uzeo je uzorak vode sa lokalnog vodovoda „Krivoglavci2 u svrhu redovne analize ispravnosti vode koja se koristi za vodosnabdjevanje stanovnika naselja Krivoglavci II. Tom prilikom je utvrđeno je voda iz lokalonog vodovoda „Krivoglavci“ ne odgovara sanitarno-higijenskim uslovima.

Dana 05.08.2019. godine od strane Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo putem telefax-a stigla je obavijest o zdravstvenoj ispravnosti vode iz lokalnog vodovoda „Krivoglavci“.

Obzirom da  mikrobiološka analiza vode na predmetnom lokalnom vodovodu ponovo NE ODGOVARA prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode (“Sl. glasnik BiH” broj 40/10, 30/12, 62/17) molimo Odbor za upravljanje i gazdovanje lokalnim vodovodom „Krivoglavci“ kao i sve korisnike ove vrste vodosnabdijevanja, da ozbiljno svatite situaciju u kojoj se trenutno nalaze i  da je potrebno poduzeti sve neophodne mjere za dovođenje vode u sanitarno-higijensko stanje.

Voda nije podesna ni za piće ni za tehničku upotrebu

Nakon preduzimanja neophodnih mjera Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo će ponoviti mikrobiološku analizu za lokalni vodovod „Krivoglavci“.-

Mole se svi korisnici koji koriste vodu sa lokalnog vodovoda „Kirivoglavci“ da istu ne koriste za bilo koji vid upotrebe.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...