Voda u Vogošći nije za piće, ali ni za kupanje!

Preporučujemo

U sklopu redovne mjesečne analize higijenske ispravnosti vode na lokalnim vodovodima na području općine Vogošća, Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo uzeo je uzorak vode sa lokalnog vodovoda „Krivoglavci“. Nakon detaljne analize uzetog uzorka vode, Općini Vogošća od Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo stigla je obavijest o zdravstvenoj ispravnosti vode.

Ovim putem korisnike koji koriste vodu sa loklanog vodovoda Krivoglavci obavještavamo sljedeće:

Ispitani uzorak vode, na osnovu rezultata izvještaja o mikrobiološkom ispitivanju, zbog prisustva bakterije Escherichiae coli (5), i ukupnog broja kalifornih klica (61), nije zdravstveno ispravan. Takva voda je epidemiološki rizična po zdravlje korisnika i nije za piće. Također voda u kojoj su prisutne navedene bakterije nije ni za ličnu higijenu, kao ni za higijenu posuđa u kojem se hrana priprema i distribuira.

Obzirom da ovakva voda nije za upotrebu, mole se korisnici da je ne upotrebljavaju sve do obavijesti o higijenski ispravnoj vodi, koja će biti dostavljena od strane Zavoda za javno zdravstvo KS, piše RTV Vogošća.

Najnovije

Pećanac nakon smrti mlade doktorice: U MUP-u se komesari i ministri smjenjuju k’o na filmskoj traci, politika je ušla maksimalno u policiju

Komentarišući slučaj iz Sarajeva gdje je Alen Pleh (42) krvnički pretukao tinejdžere Davuda i njegovu prijateljicu Naidu, Nermin Pećanac,...