Volkswagen najavio električnu ofenzivu, pogledajte novitete

Preporučujemo

Prvi čovjek Volkswagena, Matthias Müller, nedvosmisleno je potvrdio trostruki električni udar iz Wolfsburga.

“Devet novih modela, od čega su tri potpuno električna, pridružit će se ove godine električnoj ponudi VW grupe koja broji osam elektrificiranih modela”, rekao je.

- -

Jedan od električnih noviteta je sasvim sigurno Audi E-Tron na čiji se dolazak čeka već mjesecima, a koji je najavljen ovog mjeseca u Ženevi.

To je tek početak, svojevrsno zagrijavanje, jer je Müller rekao kako će od 2019. godine lansirati nove električne modele gotovo svakog mjeseca.

“Želimo ponuditi najveću gamu električnih vozila u svijetu, u konkurenciji svih marki i regija, i to u narednih nekoliko godina”, jasan je šef Volkswagena.

Svjesni rapidnog razvoja sistema autonomne vožnje u Volkswagenu rade i na autonomnim vozilima novog doba. Müller je tako potvrdio da će koncept Sedric, kojeg smo vidjeli i u varijanti školskog autobusa, zaista ići u proizvodnju.

- -

Pritom tradicionalni ljubitelji Volkswagena ne moraju strahovati, piše index.hr.

Dizelaši ostaju u igri uz tezu kako su “dio rješenja, a ne dio problema”. Konkretno, VW će tokom ove godine uložiti 20 milijardi eura u konvencionalnu gamu proizvoda, odnosno čak 90 milijardi tokom narednih pet godina.

Najnovije

Nezavisni operator sistema u BiH saopćio ko je krivac za nestanak struje u petak

Nezavisni operator sistema u Bosni i Hercegovini (NOS) saopćio je informacije o uzroku nestanka struje u BiH i drugim...