Voštana figura Jackie Chana u muzeju u Istanbulu

Preporučujemo

Voštana figura poznatog glumca Jackie Chana otkrivena je u muzeju “Madame Tussauds” u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA).

U središtu Taksima posjetioci će sada imati priliku da vide i voštanu figuru glumca koji je glumio u više od 100 filmova.

- -

Sarper Hilmi Suner, generalni direktor grupacije “Madame Tussauds” u Istanbulu i Centra Legoland Discoveryja, izjavio je na današnjem otkrivanju voštane figure da će i Jackie Chan naći svoje mjesto pored mnogih poznatih ličnosti iz Turske i svijeta.

Istakao je da je Jackie Chan veoma popularana i zanimljiva ličnost. Suner smatra da ga svi vole.

“U Muzeju trenutno imamo oko 70 figura. Došlo je nekoliko novih figura ali u posljednjem odjelu imamo figure važnih ličnosti koje smo dobili iz Dubaija”, pojasnio je Suner.

Među voštanim figurama u Muzeju nalazi se i skulptura Mustafe Kemala Ataturka, osnivača Republike Turske, američkog poduzetnika Stevea Jobsa, perzijskog islamskog filozofa, teologa i pjesnika iz 13. stoljeća Mevlane Dželaludina Rumija te čuvenog osmanskog arhitekte mimara Sinana.

- -

Tu su i skulpture bokserske legende Muhammeda Alija, naučnika Alberta Einsteina, Leonarda Da Vincija, fudbalera Neymara, kompozitora Wolfganga Amadeusa Mozarta, prve žene pilota u Turskoj Sabihe Gokcen kao i holivudskih zvijezda Brad Pitta, Leonarda Di Caprija i Tom Cruisea.

Među voštanim figurama nalazi se i skulptura Marilyn Monroe, Audrey Hepburn i Michael Jacksona.

Muzej se nalazi u glavnoj pješačkoj zoni u evropskom dijelu grada, u Ulici Istiklal, u renoviranom objektu Grand Pera i prostire se na površini od 2.000 kvadratnih metara.

Najnovije

Kremlj se oglasio: “Spremni smo za pregovore s Ukrajinom”

Prekinuti mirovni dogovori između Ukrajine i Rusije iz 2022. mogli bi biti temelj za nove pregovore. "No nema znakova da...