Vozaču kosovskog autobusa određen jednomjesečni pritvor

preporučujemo

Vozaču kosovskog autobusa u kojem je prekjučer, 25. jula, poginulo 10 ljudi, a više od 40 je povrijeđeno, određeno je mjesec dana istražnog zatvora.

Tokom jučerašnjeg ispitivanja vozač se branio šutnjom, a sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio mu je danas istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, objavila je Hrvatska radiotelevizija (HRT).

Zamjenik županijske državne tužiteljice Franjo Kopunić obrazložio je da je sudac istrage odredio osumnjičeniku istražni zatvor zbog eventualne mogućnosti napuštanja Hrvatske, odnosno zbog bijega.

U saopćenju su istakli da je mogući uzrok nesreće umor, iako se vozač autobusa jučer branio šutnjom.

Igor Cišper, advokat vozača, novinarima je rekao kako je tek preuzeo slučaj, naglasivši da zaista ne zna kako je Županijsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu došlo do zaključka da je vozač u trenutku nesreće bio umoran i nesposoban za sigurnu vožnju.

“Uspio sam s njim kratko razgovarati, njemu je žao što se ovo sve dogodilo, a dalje ćemo vidjeti”, rekao je Cišper i dodao da, po njegovim informacijama, on nikada nikome nije rekao da je zaspao.

Na pitanje je li njemu rekao što se dogodilo, odgovorio je: “Rekao mi je, ali to ću zadržati za sebe”.

Najnovije

Radnici Boksita u Milićima imaju dvije opcije: Vakcinacija ili otkaz

Rajko Dukić, predsjednik Boksita, izdao je instrukciju, odnosno naredbu radnicima te kompanije iz Milića da sa vakcinišu. U suprotnom,...