Vozeći s 2,1 promila alkohola usmrtio policajca pa ga Dodik pomilovao

Preporučujemo

Predsjednik RS-a Milorad Dodik je pomilovao Branka Trivunovića (52) iz Glamoča koji je pijan učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo policajac Stevo Babić (47).

Trivunović je bio osuđen na zatvorsku kaznu zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 2019. godine, ali je pomilovanjem ta kazna zamijenjena za uslovnu.

Odluka o pomilovanju Trivunovića objavljena je u srijedu u Službenom glasniku Republike Srpske.

“Imenovanom se daje pomilovanje – izrečena kazna zamjenjuje se uslovnom osudom”, navedeno je u Službenom glasniku, piše Srpskainfo.

Branko Trifunović je sredinom septembra 2020. godine osuđen u Okružnom sudu u Banjaluci na dvije godine zatvora zato što je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Babić.

Osim zatvorske kazne, iz Suda je tada saopšteno da mu je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom “C” kategorije u trajanju od godine.

Prema presudi, nesreća se desila 21. jula 2019. godine u mjestu Strojice kod Šipova.

Trivunović je tada, vozeći pijan sa 2,1 promila alkohola u krvi, izbjegavajući stoku na putu udario u desnu bankinu, a zatim prešao u suprotnu traku i sudario se s Land Roverom koji je vozio Mirko Kiza iz Mrkonjić Grada.

Trivunović je vozio nedozvoljenom brzinom od 83 kilometra na sat, a od siline udara Babić je zadobio teške povrede od kojih je preminuo, dok je Trivunović ispao iz vozila i preživio.

Najnovije

Srbija bi se mogla naći kao domaćin narednog svjetskog klimatskog samita

Moldavija se već kandidovala za predsedavajuću samita UN-a o klimi sljedeće godine (COP29), a Srbija također razmišlja o tome...