- Advertisement -

Vratio se iz mrtvih i osvojio olimpijsku medalju

Preporučujemo

U martu 2017. kanadski snowboarder Mark McMorris ležao je u bolnici s frakturom rebara, slomljenom lijevom rukom, zdjelicom i čeljusti, rupturom slezene i povredom lijevog plućnog krila.

U subotu, manje od godinu dana nakon što se zabio u drvo vozeći se planinama u blizini Whistlera gdje živi, 24-godišnji McMorris je osvojio bronzanu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu u slopestyleu, piše National Post.

Osim navedenog incidenta, za kojeg bez ustezanja govori da ga je ostavio na “samrtnoj postelji”, lomio je i bedrenu kost.

“Stvarno je super da opet mogu da snowboardam. Slomio sam bedrenu kost i morao pauzirati šest, sedam mjeseci, a onda sam se ponovo razbio i opet pauzirao sedam mjeseci”, rekao je.

Vrijeme oporavka imalo je svoju cijenu. Dok je on ležao u bolnici, konkurencija je napredovala, a sumnja u sebe bivala je sve veća.

“Pokušavam da ne mislim previše o prošlosti”, rekao je po osvajanju medalje. “Bilo je teških perioda, ali ovakve stvari su toga vrijedne”, kazao je McMorris i dodao da je bilo kakva medalja neka vrsta pobjede, s obzirom na to gdje je bio u proteklih nekoliko godina.

(M. I.)

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Ruski naučnik preminuo dva dana nakon hapšenja zbog izdaje države

Umro je ruski naučnik koji je prošle sedmice uhapšen u Sibiru pod sumnjom za državnu izdaju. On je prije...