Vremenska prognoza za naredne dane u BiH

Preporučujemo

Danas se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima.

U petak 30.03.2018., u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje, U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu, sjeverozapadu Bosne i u Posavini. Vjetar umjeren od pojačan južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu i sjeverozapadu od 8 do 12, a dnevne od 14 do 20, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne 22 °C.

U subotu 31.03.2018., pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Prije podne bez padavina i sunčanije u istočnim, sjeveroistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Krajem dana u Krajini padavine prestaju. U večernjim satima na planinama snijeg i susnježica. Intenzivnije padavine praćene grmljavinom se očekuju u Hercegovini, na jugozapadu, istoku i jugoistoku Bosne.

Vjetar umjeren do jak, sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Krajem dana i u večernjim satima vjetar slab do umjeren. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu, sjeveru i sjeveruzapadu od 10 do 15, a dnevne od 14 do 20, na sjeveroistoku do 23 °C.

U nedjelju 01.04.2018., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Prije podne slaba kiša se očekuje u sjeveorozapadnim, a poslije podne ponegdje u centralnim i istočnim područjim Bosne. Tokom dana razvedravanje u Posavini i Krajini. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 9 do 15 °C.

U ponedjeljak 02.04.2018., pretežno sunčano. Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 11 do 17 °C.

Najnovije

Islamska zajednica odgovorila Čoviću u vezi ugovora s državom

Ugovor sa državom nije ekskluzivitet Islamske zajednice nego crkava, jer se osporava Islamskoj zajednici. Već duže vrijeme u javnosti u...