Vrhunska operna umjetnica na SFF: Promoviram mjuzikl “Most” koji radim sa Indirom Kučuk- Sorguč, bit će to iznenađenje

Preporučujemo

Vrhnska operna umjetnica iz Hrvatske Antonella Malis posjetila je naš grad za vrijeme Sarajevo Film Festivala kako bi uživala u festivalskoj atmosferi i iskoristila priliku za susret sa dragim ljudima.

Antonella je inače i rodbinski vezana za Sarajevo jer njen stric živi ovdje.

Sa popularnom bh. književnicom i producenticom Indirom Kučuk-Sorguč već neko vrijeme radi na jednom vrlo zanimljivom muzičko-scenskom projektu koji će ugledati svjetlo dana naredne godine. Riječ je o prvom bosanskohercegovačko-hrvatskom mjuziklu «Most» u kojem Antonella igra lik Anđela koji svojom toplotom i ljubavlju povezuje dvije sukobljene strane i čini da Ljubav nadilazi sve prepreke.

Pored toga, Antonella je učesnica i vokalno-instrumentalne grupe «Most» koja je uglazbila i bajramsku pjesmu «Miris ljubavi» za koju je i urađen video spot koji će biti premijerno emitiran pred Kurban bajram.

– Jedva sam dočekala da ponovo vidim Sarajevo, grad meni najbližih ljudi. Prošetala sam se i crvenim tepihom na otvorenju i zaista je sve spektakularno. Kako ste vi sretni kad imate ovu ljepotu i šarm! Srela sam se sa mnogim divnim ljudima, pijemo kafice po Baščaršiji i osjećamo da grad živi punim plućima za ovaj događaj. Ja sam ovdje da skupa sa Indirom Kučuk-Sorguč, mojom prijateljicom i pravom Sarajkom, od glave do pete, onom koja nosi sarajevski duh kao najbolje odijelo, promoviramo i mjuzikl «Most» koji neće nikoga ostaviti ravnodušnim, sigurna sam. A evo za koji dan ćemo predstaviti i bajramsku pjesmu koju su glazbenici iz Hrvatske poklonili svim muslimanima svijeta, a nadasve našim komšijama Bošnjacima islamske vjeroispovijesti. Radili smo je s ljubavlju i od sveg srca vam je poklanjamo, kazala je Antonella Malis.

(Index.ba)

Najnovije

Uprkos zabrani, u Beogradu održan skup podrške Palestini

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila...