VTKBiH – Pronaći rješenje za Aluminij

Preporučujemo

Iz Vanjskotrgovinske komore BiH (VTKBiH) su, izražavajući veliku zabrinutost za Aluminij d.d. Mostar, uputili molbu svim relevantnim institucijama da ulože dodatne napore kako bi se pronašlo adekvatno rješenje za trenutnu situaciju.

VTKBiH je ukazao ne značaj preduzeća Aluminij čije poslovanje ima velik udio u vanjskotrgovinskoj razmjeni, kao i veliki utjecaj u cjelini, u Bosni i Hercegovini i šire.

- -

Uzimajući u obzir više od 900 zaposlenika unutar kompanije, vanjske saradnike s kojima godinama sarađuju i čije poslovanje ovisi o poslovanju kompanije Aluminij, smatramo da je trenutna situacija neprihvatljiva i nedopustiva te da će se negativno odraziti na sveukupno stanje u Bosni i Hercegovini, socijalno nezbrinjavanje, povećanje kamatnih stopa itd objavila je VTK BiH na svojoj web stranici.

Naglašavaju da se samo aktivnom ulogom svih sudionika počevši od Vlade FBiH, upravljačkih struktura Aluminija d.d. Mostar, te drugih koji su dosad imali poslovni senzibilitet spram kompanije, može doći do adekvatnih rješenja.

Najnovije

Sutra dženaza tragično preminulom Adnanu Šemiću

Adnan Šemić iz Mostara preminuo je danas u 23. godini. Borio sa Wilsonovom bolesti, a nekoliko puta se pokušala izvesti...